Pikola: espresso bar ve Zlíně

Když si to budete štrádovat po ulici Zarámí ve Zlíně, tak přibližně v půlce zpomalte. Jedině tak se vám podaří neminout jedno zapadlé podloubí, kde vyrostl maličký espresso bar Pikola. Jeho návštěva je sázkou na jistotu, po Šumperku a Olomouci je již třetím rodinným podnikem Pikoly, který otevřel své brány kávovým nadšencům.

Příprava kávy jde do finále.

Neustálý čerstvý přísun kávy zajišťuje Pikole vlastní pražírna v Šumperku. Každou várku upražených zrnek pokaždé ochutnají, pak teprve putuje do mlýnku, třeba zrovna toho ve Zlíně.

Vzít si kávou s sebou, to je první myšlenka, když vstoupíte. Posezení je tu možné jen na dvou židličkách a mini lavičce. Takže šup s kávou do kelímku. Ale! Pokud si rádi povídáte, tak rovnou říkáme, volte porcelán. Vzhledem k malým prostorám je nízký i počet baristů, které v Pikole potkáte. Při třetí návštěvě už vás budou velmi dobře znát a z předpokládané chvilky, strávíte v Pikole příjemnou klábosící čtvrthodinu. Klidně na stojáka. On je totiž příjemný i ten výhled. V tmavém interiéru, který opticky zvětšuje zrcadlo si připadáte jako v nějakém tajném domečku, ze kterého můžete pozorovat hemžení na ulici a máte pocit, že o vás neví nikdo, ale vy vidíte vše. Prostě taková skrýš.

Útulně tmavý interiér Pikoly.

A teď ke kávě. Základem je espresso, denně si můžete vybrat i ze dvou druhů filtrovaných káv. Stojí za to si jejich kávu vychutnat bez mléka. Pokud ale holdujete mléčné pěně, tak někdy zkuste ovesné mléko, které si podle baristů rádo vychutná čím dál více hostů. Překvapí vás jeho hutnost i jemnost zároveň. Navíc široko daleko asi nenajdete kavárnu, která by vám nenaúčtovala příplatek za rostlinné mléko. Tady rostlinný příplatek prostě nemají.

Ke kávě se patří ochutnat i něco sladkého, tak zkuste některou z PIKOLA dobrot domácí výroby.

A kdybyste se náhodou chtěli věnovat kávové turistice, tak se mrněte na 20+ míst kam na kafe na Zlínsku a Luhačovicku, ať víte, kam vyrazit příště.

  • Pikola: espresso bar ve Zlíně

V okolí také najdete